woensdag 18 mei
25°C
69 km

Sint-Laureins protesteert tegen asielzoekers

Het gemeentebestuur van Sint-Laureins roept de inwoners op om deel te nemen aan een sereen en stil protest tegen de komst van 240 asielzoekers in het Godshuis.

Op vraag van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) zullen in het Godshuis in Sint-Laureins wellicht 240 asielzoekers opgevangen worden. Dat is vorige week bekend gemaakt. Tot grote onvrede van de gemeente.

Zaterdag
Die rekent nu op de hulp van de inwoners en vraagt om op 29 januari om 15u naar het Godshuis te komen. Na een speech van burgemeester Franki Van de Moere, zullen de actievoerders een menselijke ketting vormen. Er wordt aan iedereen gevraagd een mondmasker te dragen.

Nog niet definitief
De eigenaar van het Godshuis zou het gebouw aangeboden hebben aan Fedasil om zo inkomsten te generen. Pas een week voor de bekendmaking zou het gemeentebestuur zelf op de hoogte zijn gebracht. Volgens de gemeente zal de komst van 240 asielzoekers een grote impact hebben op de gemeente en bedreigt het de leefbaarheid van de 2.861 inwoners. De definitieve beslissing valt eind januari.