Volleybalclub SKW Krekenland uit Sint-Laureins stopt ermee na 55 jaar

Triest nieuws voor de volleyballiefhebbers in onze regio, want in Sint -Laureins houdt SKW Krekenland er na ruim 55 jaar mee op. Het Meetjeslandse volleybal verliest zo een echte traditieclub. 

Het bestuur deed de afgelopen jaren zijn best om de club van de ondergang te redden, maar besliste eerder deze week om na dit seizoen te stoppen. Die beslissing komt er onder meer door een gebrek aan vrijwilligers en er zijn ook onvoldoende spelers en speelsters om nog volwaardige ploegen te vormen.

Veronique Norga penningmeester SKW Krekenland: "We hebben die noodoproep eigenlijk al jaren aan een stuk, zeker de laatste drie jaar gedaan. Waardoor we nu moeten beslissen dat we tegen onze eigen grenzen aanlopen en dat we eigenlijk beter met de club zouden stoppen. We kunnen geen kwaliteit meer leveren aan onze speelsters. We zouden graag hebben dat volleybal toch nog in hun leven blijft. Het is nu het moment om naar andere ploegen te gaan uitkijken".

En zo komt er na ruim 55 jaar dus een einde aan de volleybalclub van Sint-Laureins. Een club die jarenlang een kweekvijer was en zelfs enkele spelers en speelsters opleidde die vandaag op het hoogste niveau spelen.

insluiten