dinsdag 27 september
12°C
149 km

Rode Kruis zoekt werknemers voor asielcentrum Sint-Laureins: "Ik wist van niets", zegt burgemeester

Ondanks het protest van de gemeente, komt er dan toch een opvangcentrum voor asielzoekers in het Godshuis in Sint-Laureins. En dat al vanaf september. Het Rode Kruis is daarom op zoek naar 30 nieuwe medewerkers, om in het asielcentrum aan de slag te gaan. In Sint-Laureins vallen ze uit de lucht. Volgens de burgemeester hebben ze het nieuws vandaag via de pers moeten vernemen. 

Het Godshuis in Sint-Laureins wordt vanaf september een asielcentrum. Dat is toch wat we kunnen afleiden uit de vacatures die het Rode Kruis uitschreef voor nieuwe werknemers. "Wij zoeken eigenlijk verschillende profielen, voor verschillende jobs", zegt woordvoerder Joachim De Man. "Ik denk aan dag- en nachtbegeleiders. Ook aan logistieke en administratieve medewerkers. Tenslotte zijn we ook nog op zoek naar enkele mensen om de centrumleiding op zich te nemen."

"Wij weten enkel wat in de pers verschijnt"
Het Rode Kruis Vlaanderen organiseert daarom eind augustus een jobdag. Maar de burgemeester van Sint-Laureins, tegenstander van het asielcentrum, valt uit de lucht. "Dat wordt ons niet gecommuniceerd, wij weten enkel wat er in de pers verschijnt", zegt Franki Van de Moere (Samen) . "Wij moeten dus alles vragen als we iets willen weten. En het is de miscommunicatie waar wij over klagen."