zondag 18 april
9°C
0 km

"Confrontatie met de beste twee ploegen van het moment"

Met matchen tegen Waasland-Beveren en Club Brugge staat KAA Gent voor een lastig tweeluik. Beide ploegen verkeren in een bloedvorm, terwijl Gent nog volop uit een diep dal klautert. Hein Vanhaezebrouck is benieuwd hoe ver zijn ploeg al staat. 

Zondag kon KAA Gent eindelijk nog eens de rug rechten. De Buffalo's klopten Standard en zo lijkt de trainerswissel zijn vruchten af te werpen. Toch volgt nu pas de echte test. Morgen speelt Gent thuis tegen Waasland-Beveren, zondag moeten de Buffalo's op bezoek in het Jan Breydelstadion van Club Brugge. 

"Zien wat we ertegenover kunnen zetten"

"We moeten tegen de beste twee ploegen van het moment spelen." zegt coach Hein Vanhaezebrouck. "Ze hebben alletwee 13 op 15, zowel Beveren als Club Brugge. Van Brugge is dat misschien verwacht, van Beveren veel minder, dat betekent dat ze in goede doen zijn. We gaan zien wat we daar tegenover kunnen zetten."

"Hein is big man"

Vanhaezebrouck kwam op zijn persconferentie ook nog even terug op het interview van zijn spits Roman Yaremchuk. Die stak zondag niet onder stoelen of banken hoe blij hij is met de nieuwe trainer. Vanhaezebrouck nuanceert: "Het feit dat er vergeleken wordt, is normaal. Ik ben een man met 20 jaar ervaring. Mijn voorganger heeft goed werk afgeleverd, maar die had weinig ervaring. Je kan niet iemand van 36 vergelijken met iemand van 56. Ik ben gestopt met voetballen aan 36 en in het vak gestapt en dat verliep ook met vallen en opstaan."