zaterdag 21 mei
20°C
4 km

Belgisch kampioen Emiel Verstrynge leeft toe naar het WK

Over een kleine 2 weken vindt in het Amerikaanse Fayetville het WK veldrijden plaats. En daar is het uitkijken naar Emiel Verstrynge, 19 jaar en kersvers Belgisch kampioen bij de beloften. Tussen het blokken door, want donderdag heeft ie nog een examen, maakte hij even tijd voor ons vrij bij hem thuis in Adegem.

Zn Belgische driekleur hangt te pronken in de living, maar vandaag heeft Emiel Verstrynge enkel oog voor zn boeken. Hij studeert Elektromechanica aan de HOGENT en zit midden in de examens. Trainen en daarna studeren, voor Verstrynge werkt het. t Is een nuchtere gast en daar zal zn Belgische titel weinig aan veranderen. Al leert ie meer meer genieten van de steun en zn triomfen. Maar gewoon crossen, das wat hij het liefste doet en waar ie bij de besten ter wereld hoort. Een week na z'n Belgische titel won Verstrynge ook zn eerste Wereldbekercross in Frankrijk en eind deze maand staat de belangrikste wedstrijd op het programma, het WK; 

Emiel Verstrynge, Belgisch kampioen veldrijden bij de beloften : " Ik denk dat ik dit jaar net iets anders aan het WK ga beginnen dan andere jaren. Toen was het eerder alles mocht niets moest, maar dit jaar denk ik dat ik kan meedoen en mits een goede dag dat er veel inzit".