zaterdag 3 december
3°C
1 km

Abdij van Maagdendale (Oudenaarde) wordt wielerhub

Oudenaarde zal er binnenkort een nieuwe trekpleister bijhebben. De voormalige kerk van de Abdij van Maagdendale wordt omgebouwd tot een nieuwe wielerhub 'Cycling in Flanders'. Het zal het huidige Centrum Ronde van Vlaanderen vervangen en het is de bedoeling dat het dé wielerhotspot wordt van de Vlaamse Ardennen en van Vlaanderen.

Met de nieuwe wielerhub willen Toerisme Vlaanderen, het provinciebestuur, de stad Oudenaarde en Flanders Classics nog meer binnen- en buitenlandse toeristen naar de Vlaamse Ardennen krijgen.

Dateert van 1236
"We zijn natuurlijk als stadsbestuur heel gelukkig he omdat de Vlaamse minister van Toerisme, Zuhal Demir, de beslissing genomen heeft om de Abdij van Maagdendale voor te behouden voor een prachtige wielerhub", zegt burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld). "De Cisterciënzerabdij dateert van 1236 en is een van de oudste gebouwen in onze stad is."

En het huidige Centrum Ronde van Vlaanderen?
In het gebouw komen ook kantoor- en vergaderruimtes en je zal er ook een fiets kunnen huren. Wat er met het gebouw van het huidige Centrum Ronde van Vlaanderen zal gebeuren, moet nog bekeken worden. De eerste ideeën voor de nieuwe wielerhub zijn er, nu kunnen er ook plannen gemaakt worden.