vrijdag 14 juni
19°C
33 km

4 kinderen uit hetzelfde gezin naar WK BMX

Auke, Arjen, Diete en Tias, 4 kinderen uit hetzelfde gezin zijn allemaal geselecteerd voor het Wereldkampioenschap BMX in Glasgow begin augustus. Alle vier zijn ze gepassioneerd door de sport en dat ze nu ook allemaal naar het WK mogen, is voor de familie uit Deinze dan ook een bijzonder moment. Vandaag gingen ze nog eens trainen op het BMX-parcours aan de Blaarmeersen in Gent.

Met 4 uit hetzelfde gezin geselecteerd zijn voor het Wereldkampioenschap BMX in Glasgow. Het is best uitzonderlijk. Je plaatsen voor het WK is al een prestatie op zich, maar met het hele gezin naar Schotland gaan, dat is toch extra bijzonder.

Jessica Peel - mama: "Ik weet het niet vanwaar ze die talenten hebben. Alleszins niet van mij, want ik heb het ooit eens geprobeerd en ik ben dan gevallen en heb dan mijn voet gebroken. Dus van mij gaan ze het niet hebben".

Om je te plaatsen voor het WK moet je eerst goed scoren tijdens de kwalificatiewedstrijden, je moet binnen je categorie bij de acht beste zijn in België

Tias en Diete Demeestere: "Tias is eigenlijk begonnen met BMX, daarna zijn Arjen en ik begonnen en dan Auke ook. Eerst ging Tias gaan trainen en wij moesten mee omdat we nog jong waren en dan moesten we altijd gaan kijken naar Tias en dat leek ons wel leuk. Wat vinden jullie juist zo leuk aan BMX? Het vliegen en dat je heel snel kan gaan en de trucs die je kan doen als je heel snel gaat".

Het WK begint op 6 augustus. En dan is het duimen dat deze vier een mooie plaats kunnen behalen.