dinsdag 31 januari
8°C
20 km

Zwembad Brakel drie maanden dicht om te besparen op energie

Het oude zwembad Poseidon in Brakel zal vanaf 23 december vervroegd de deuren sluiten. Het gemeentebestuur van Brakel wil zo besparen op de torenhoge energiefactuur van het zwembad. Maar doordat Poseidon vroeger dichtgaat, zit de gemeente Brakel drie maanden lang zonder zwembad. Want het nieuwe zwembad, aan Sporthal de Rijdt in Brakel, opent pas eind maart de deuren.

Het zijn de laatste maanden voor zwembad Poseidon in Brakel. Het zwembad is verouderd en heeft te kampen met betonrot. Brakel opent volgend jaar een gloednieuw zwembad op de terreinen van sporthal De Rijdt. `Maar zolang gaan we het oude zwembad niet meer openhouden`, klinkt het bij het Brakelse gemeentebestuur. Zwembad Poseidon sluit al vervroegd de deuren, op 23 december, aan het begin van de kerstvakantie. En daar zit vooral de torenhoge energiefactuur voor iets tussen.

Marc De Pessemier (Open Vld), schepen van Sport Brakel : "Momenteel zitten we aan een 33.000 tot 35.000 euro om het zwembad Poseidon open te houden, dat is toch wel een serieus bedrag, terwijl het nieuwe zwembad een bijna neutraal energiezuinig zal zijn, dus dat betekent ook dat wij op die moment tussen de 20.000 tot 25.000 euro besparen, en dus als wij twee maanden dichtgaan dan gaat die kost van 35.000 euro er integraal niet meer zijn".

Voor de inwoners van Brakel is het dus de laatste schoolvakantie om nog eens baantjes te komen trekken in zwembad Poseidon. Want na 23 december zal Brakel eventjes zwembad-loos zijn, toch voor een kleine 3 maanden, want pas eind maart opent het gemeentebestuur het nieuwe zwembad aan sporthal De Rijdt.