Zonnepanelen bezorgen Lago Rozebroeken een milieulabel

Het zwemparadijs LAGO Rozebroeken in Sint-Amandsberg heeft het internationale Green Key-label gekregen. Dat is een kwaliteitslabel in de toeristische en recreatieve sector voor locaties... die zich inzetten voor duurzaamheid en ecologie. Het label geeft erkenning voor de inspanningen die het zwembad doet om duurzaam energie op te wekken, en dankzij het nieuwe label wordt het binnenkort ook mogelijk om in Rozebroeken te betalen met ecocheques. 

Dat LAGO Rozebroeken het Green Key-label toegekend krijgt, hebben ze vooral te danken aan de zee van zonnepanelen op het dak. Die wekken elk jaar 371 MegaWatt aan energie op. Dat komt overeen met het verbruik van 126 gezinnen per jaar.  

Thomas de Vetter, Centrummanager Lago Rozebroeken: "Zoals je ziet, hebben we hier 2.139 zonnepanelen. We proberen ook heel veel water te recupereren en de warmte vanuit het water te recupereren, en zo stap voor stap duurzamer te worden". 

Het water wordt bijvoorbeeld 's nachts opgeslagen in buffers om de warmte te bewaren. Het regenwater rond het gebouw wordt gefilterd en gebruikt om schoon te maken. Allemaal maatregelen waarmee Rozebroeken al jaren inzet op duurzaamheid. 

Thomas de Vetter, Centrummanager Lago Rozebroeken: "Dat is eigenlijk al gebeurd bij de start van de bouw, tien jaar geleden. Die zonnepanelen liggen hier ook al van bij het begin. Maar nu natuurlijk met de energietransitie gaat het nog veel sneller".

Dat is goed nieuws nu de energieprijzen erg hoog zijn, want zo kan Rozebroeken heel wat besparen. En ook de klant pikt een graantje mee, want dankzij het Green Key-label zal je binnenkort je zwembeurt kunnen betalen met ecocheques.