vrijdag 12 augustus
33°C
0 km

Zelzate krijgt nieuw cultuurcentrum

Zelzate krijgt binnenkort een nieuw cultuurcentrum. Het huidige centrum langs de Assenedesteenweg wordt gesloopt en in de plaats komt er een nieuwbouw.

Zelzate heeft met De Brug een cultuurcentrum in Zelzate-West. Dat gebouw is oud en uitgeleefd. De gemeente heeft plannen om te renoveren, maar moet daarvoor een flinke hap uit het gemeentebudget halen. De renovatie komt er uiteindelijk niet, een projectontwikkelaar helpt de gemeente Zelzate aan een nieuw cultureel centrum.

Overeenkomst met ontwikkelaar  

Zelzate kreeg de vraag van grootwarenhuis Jumbo om op de gronden van een voormalig bouwbedrijf achter De Brug een grootwarenhuis en een meubelzaak te bouwen. De ontwikkelaar zocht ook extra grond voor parking en kwam met de gemeente tot een akkoord. Hij mag de gronden gebruiken en bouwt er in ruil ook een nieuw cultureel centrum op. De gemeente zal het voorziene budget voor de renovatie van De Brug gebruiken voor de inrichting van het nieuwe centrum.

Polyvalente zaal

Het nieuwe centrum moet een echt ontmoetingscentrum worden waar plaats is voor jeugd-cultuur-en sportverenigingen. De zaal zal zo’n 800 vierkante meter groot zijn. Wanneer de werken starten en hoelang ze zullen duren staat nog niet vast.