zaterdag 2 december
1°C
7 km

WZC Sint-Pieter in Lochristi pakt uit met "rusthuisrebellen"

Rusthuisrebel. Zo heet de opvallende fotoexpo in woonzorgcentrum Sint-Pieter in Lochristi. De bewoners zijn er te zien in rebelse poses en outfits. Tonen dat ouderen nog wat in hun mars hebben, dat is het doel van de expo. De tentoonstelling werd vandaag officieel geopend, bij de start van de dementievriendelijke week.

​Het zijn stuk voor stuk pareltjes, de 27 foto's van tentoonstelling Rusthuisrebel in woonzorgcentrum Sint-Pieter in Lochristi. Bewoners laten er zich van hun stoerste kant zien. Ze zijn dan misschien wel een dagje ouder, maar nog steeds rebels. En dat is de bedoeling van WZC Sint-Pieter. Aantonen dat de bewoners er niet zijn om "de laatste rit" uit te doen, maar wel dat ze betrokken worden in de dagelijkse werking van het centrum. De foto-expo is daar een mooi voorbeeld van. Het is de apotheose van een project dat vorig jaar begon. Cultuurlab Vlaanderen sprokkelde toen rebelse verhalen bij de bewoners en leerlingen van Edugo haalden daar quotes uit om op producten van hun mini-ondermening te drukken.Met de foto-expo zet woonzorgcentrum Sint-Pieter opniuew in op de positieve beeldvorming van ouderen. Dat de expo net vandaag feestelijk geopend wordt, is ook niet toevallig.

Ann Cardinael directeur WZC Sint-Pieter: "Wij hebben de dementievriendelijke week aangegrepen als startdatum van de tentoonstelling. In de dementievriendelijke week zetten wij heel hard in op de normalisering van mensen met dementie. Je ziet ook, de foto's zijn het resultaat van mensem met en zonder dementie en waarbij je het onderscheid niet kan maken".

De tentoonstelling is nog tot en met 18 november vrij te bezoeken in de gangen en de cafetaria van woonzorgcentrum Sint-Pieter.