donderdag 18 april
11°C
246 km

Werken zorgen voor problemen met sluipverkeer in Brakel

In de gemeente Brakel trekken inwoners aan de alarmbel over het sluipverkeer in hun smalle straten. Door wegenwerken in de buurt moet het verkeer omrijden. Maar veel chauffeurs negeren de signalisatie, vermoedelijk omdat hun gps zegt dat ze gewoon kunnen doorrijden. Ook vrachtwagenbestuurders wagen zich langs de smalle wegen, met schade aan de huizen tot gevolg. 

De Ronsestraat in Brakel is onderbroken voor rioleringswerken. De wegomlegging loopt langs Opbrakel, maar toch komen veel auto's terecht op de binnenwegen. Deze straten zijn verboden voor voertuigen zwaarder dan 3,5 ton, maar toch kwam hier recent een vrachtwagen vast te zitten. Het was gemeenteraadslid Veronique Lenvain van Vlaams Belang die de kat de bel aanbond. Volgens haar doet het zware verkeer de huizen trillen op hun fundamenten. Bestuurders zouden zich ook niet aan de snelheidbeperkingen houden. De buren wijzen naar de gemeente. 

Mitch Wijnant, buurtbewoner: "Hoe komt dat eigenlijk dat die vrachtwagens hier terechtkomen? - Slechte signalisatie gezet van de gemeente. Wij hebben dat plakaat zelf nog moeten herzetten, want het was echt verkeerd gezet geweest". 

Sabine Hoeckman (Open Vld) - schepen van Openbare Werken Brakel: "Dat is totaal uit de lucht gegrepen, want dat is helemaal niet waar. De signalisatie wordt dagelijks, wekelijks bijgehouden door onze gespecialiseerde diensten en de politie. Dat is helemaal correct dat is totaal uit de lucht gegrepen".

Volgens de gemeente volgen sommige bestuurders de goed aangeduide en wettelijke signalisatie van de omleiding niet. Bovendien wordt de signalisatie er soms doelbewust gesaboteerd.