woensdag 6 december
6°C
191 km

Vera is 100 en nog altijd vrijwilligster

In het dienstencentrum Ten Hove in Gent was het vandaag feest, en dat voor de 100 jarige Vera Rogiest. Vera komt als vrijwilliger nog elke week langs om te helpen bij de workshop snit en naad. Vera is daar 48 jaar geleden mee begonnen, toen het dienstencentrum werd opgericht. Sindsdien is ze ze een vaste vrijwilliger bij Ten Hove.

Echt lesgeven zit er voor  de 100 jarige Vera niet  meer in maar moppen tappen des te meer.

Vera Rogiest – 100 jarige vrijwilligster : "Ik kan niet lezen maar ik kan wel schrijven. Maar ik kan niet lezen wat ik geschreven heb. Is het nu de waarheid of is het nu niet de waarheid? Dat kan mij juist niet schelen.

Om haar verjaardag te vieren heeft het lokaal dienstencentrum Ten Hove 100 cupcakes laten bakken met haar naam er op. Iedereen die langs kwam deze middag kreeg er een.

Maureen Bauwens – centrumleider Ten Hove: "Vera komt hier al 48 jaar langs in ons dienstencentrum als vrijwilliger om vrijwillig het naai atelier te begeleiden. Ze staat de mensen in het atelier altijd bij met raad en daad.  Problemen worden opgelost, is er een mouw die opnieuw moet worden ingestoken, een rits stuk. Zij weet altijd raad. Ze is ook de lijm van de groep, ze kan de mensen samen houden. Want het is ook belangrijk het samen komen, het wekelijkse babbeltje. We zijn heel blij dat we Vera hier in ons midden hebben en we hopen haar hier nog lang te hebben.