Vaccinatiepunt aan UZ Gent is weer open

Gentenaars die zich nog willen laten vaccineren tegen het coronavrius, kunnen opnieuw terecht bij de huisartsenwachtpost op de site van het UZ Gent. Het vaccinatiecentrum in Flanders Expo is sinds vorige week gesloten en daarom opent het vaccinatiepunt aan het UZ opnieuw de deuren. Nieuw is ook dat je vanaf deze maand bij de apotheker terechtkan voor een vaccin.

Wie nog een herfstbooster, een eerste of een tweede vaccin wil, kan opnieuw terecht bij de huisartsenwachtpost vlakbij Spoed aan het UZ Gent. Vandaag komen er 400 mensen langs die zich laten vaccineren tegen corona. Het Gentse stadsbestuur blikt tot nu toe tevreden terug op de herfstcampagne.

Rudy Coddens (Vooruit) - schepen van Zorg en Gezondheid Gent: "In het vaccinatiecentrum was het opnieuw een groot succes. Meer dan 92.000 Gentenaars hebben daar een herfstbooster gehaald. Dat is ongeveer 50 procent van de Gentse bevolking die in aanmerking kwam om een vaccinatie te krijgen".

Bij de apotheek
Wie zich wil laten vaccineren, kan in het vaccinatiepunt  ook volgende woensdag en donderdag terecht. Daarna zal er in de huisartsenwachtpost nog 1 keer per week gevaccineerd worden. Dat doen ze zolang er vraag naar is. Een afspraak maken is wel verplicht. Dat kan online via de website van de stad Gent of via de vaccinatielijn op het nummer 09 210 10 44. Wie zich niet naar het UZ wil verplaatsen, kan vanaf deze maand ook dichter bij huis een vaccin krijgen. Bij de apotheek. In Gent werken 20 apothekers mee aan de vaccinatiecampagne.