dinsdag 31 januari
8°C
4 km

Tectura Gent krijgt nieuwe vrachtwagen voor opleiding Vrachtwagenchauffeur

De opleiding vrachtwagenchauffeur van de Tectura-school in Gent is razend populair. Zo populair dat de school geinvesteerd heeft in nieuwe klaslokalen, een extra rij-instructeur en nu ook nog eens een gloednieuwe vrachtwagen. Allemaal grote investeringen, die deels uit de sector zelf komen. Dat is nodig vinden ze, want vrachtwagenchauffeur is een knelpuntberoep.

Isaak uit het vijfde middelbaar Vrachtwagenchauffeur aan Tectura Gent mocht vanmiddag als eerste met de nieuwste vrachtwagen rijden. De sleutels zijn vanmiddag officieel overhandigd. Een vrachtwagen die niet is aangekocht door de school, maar door de vrachtwagensector zelf.

Opleiding groeit
Er volgen nu zo'n 60 leerlingen de opleiding tot vrachtwagenchauffeur aan Tectura Gent, de enige opleiding in Oost-Vlaanderen. De opleiding is sterk gegroeid, met onlangs een extra rij-instructeur. En dat vraagt dus ook een extra vrachtwagen om mee te rijden. Alleen zijn daar bijzonder hoge bedragen mee gemoeid. En dus investeert de sector mee in de leerlingen.

Passie en goesting
"Dat zijn de chauffeurs waar de bedrijven zitten op te wachten," zegt Geert Heylen van het Sociaal Fonds Transport en Logistiek. "De leerlingen leren hier veel meer dan alleen met de vrachtwagen rijden, ze zijn natuurlijk ook twee jaar bezig. Het is een volwaardige opleiding voor mensen met een passie en goesting om in de sector te beginnen." 

Nieuwe klaslokalen
De leerlingen krijgen niet alleen rijles, maar het hele leren plaatje errond: van laden en lossen, tot rij-uren en aardrijkskunde. Vanaf nu ook in nieuwe klaslokalen: daarvoor investeert de GO! Scholengroep Gent 20 000 euro