Steun voor Oost-Vlaamse sociale economie

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) geeft de sociale economie in onze provincie een flinke duw in de rug. Ze trekt 2,2 miljoen euro uit om de innovatieplannen van 15 bedrijven te steunen. 

Ook de sociale economie kreeg rake klappen tijdens de coronacrisis. 15 Oost-Vlaamse bedrijven stelden zich kandidaat bij de  Vlaamse overheid om steun te krijgen voor de realisatie van hun innovatieplannen. Zo willen zij zich wapenen voor de toekomst. Ze zetten in op onderandere het optimaliseren van de bedrijfsprocessen, het digitaliseren en het versterken van de samenwerkingen met andere bedrijven. 

Alle hens aan dek 

Maatwerkbedrijven konden tot 200.000 euro aanvragen voor een project. 8 van de 15 geselecteerde bedrijven liggen in onze regio. Samen krijgen ze 1,3 miljoen euro. Ryhove uit Gent,  Zonnehoeve uit Nazareth en Demival uit Deinze krijgen de volle 200.000 euro. Demival en Zonnehoeve willen daarmee de digitale vaardigheden van hun medewerkers verbeteren, in Ryhove willen ze een ERP-systeem installleren. Dat automatiseert de bedrijfsprocessen en controleert ook de kosten.