woensdag 17 augustus
25°C
88 km

Start wielerseizoen: Geen publiek en evenementen, mondmaskers verplicht

Met de Omloop het Nieuwsblad start het Vlaamse wielerseizoen binnen anderhalve week onder strikte veiligheidsmaatregelen. Dat heeft de gouverneur vanmorgen bekendgemaakt. Publiek en commerciële evenementen zijn verboden, het dragen van een mondmasker langs het parcours is verplicht.

De gouverneur en de organisatie gaan zo verder op het elan van vorig seizoen, toen de klassiekers in extremis konden doorgaan in het najaar. “De wielersupporters hebben vorig jaar bewezen dat de koers coronaproof georganiseerd kan worden”, zegt gouverneur Carina Van Cauter. “Tijdens de uitgestelde Ronde van Vlaanderen, één van de vijf wielermonumenten, waren er quasi geen overtredingen."

Omloop op 27 februari

Zaterdag 27 februari start in Gent het Vlaamse wielerseizoen met de Omloop het Nieuwsblad. Vorig jaar kon die nog net voor de lockdown plaatsvinden onder normale omstandigheden, dat zal dit jaar dus anders zijn. Publiek is niet welkom aan de start en aankomst, de hellingen en de kasseistroken.  Ook commerciële randevenementen zijn verboden. Op de andere plaatsen langs het parcours is het dragen van een mondmasker verplicht. 

"Kijk op tv en vermijd een pv"

De gouverneur roept om op de koers zoveel mogelijk op televisie te volgen. “Beleef de koers thuis. Voor het scherm of via de radio. Woon je langs het parcours, hou dan rekening met de maatregelen én met het samenscholingsverbod van maximum vier personen.” De politie zal streng controleren en indien nodig verbaliseren. De maatregelen zullen ook vooraf voldoende gecommuniceerd worden, zegt de politie.