zaterdag 24 februari
8°C
15 km

Staatsbaan in Zulte binnenkort met brug of tunnel?

De gemeente Zulte zal onderzoeken of er een tunnel of brug kan gebouwd worden aan de Vrije Basisschool aan de Staatsbaan. Zo'n tunnel of brug moet voor een veiligere en betere verbinding zorgen tussen de ene kant van de gevaarlijke gewestweg en de andere. "Dat zou voor de komende 100 jaar een impact kunnen hebben op de beleving in Zulte", zegt de oppositie tevreden.

De Staatsbaan in Zulte, de N43, is een drukke en gevaarlijke gewestweg die de gemeente in tweeën klieft. Maar er lijkt beterschap op komst: de gemeente wil een studie laten uitvoeren om dit deel veiliger te maken.

Tunnel of brug
"We zijn blij dat de situatie hier in deze studie zal onderzocht worden. We zien alvast veel mogelijkheden", zegt gemeenteraadslid Henk Heyerick. Die mogelijkheden zijn een gedeeltelijke ondertunneling van de Staatsbaan, of een fiets- en voetgangersbrug over de weg.

Mobipunt
De bouw van een nieuw Mobipunt kan een aanleiding zijn om die ideeen te bekijken, zegt de oppositie. En zo kwam het voorstel opnieuw op tafel. "Waarom bekijk je dat niet in een groter perspectief? De ruimte die daar vrijkomt misschien beter gaan gebruiken door een tunnel of een brug", licht gemeenteraadslid Lieven Lippens toe.

"Impact voor 100 jaar"
De studie omvat het deel van de Staatsbaan tussen het rondpunt en de volgende lichten en het kruispunt met de Statiestraat. Wellicht duurt het wel nog verschillende maanden vooraleer die studie rond is. "Dit zou wel voor de komende 100 jaar een impact kunnen hebben op de beleving in Zulte. Laten we die studie dan ook meteen grondig en goed doen."