maandag 2 oktober
25°C
5 km

Spelenderwijs leren coderen in Gent

De Arteveldehogeschool in Gent organiseert deze week op een van haar campussen gratis codeerkampen voor kinderen van 8 tot 12. Op Code United leren kinderen technologische vaardigheden om de digitale kloof te verkleinen. De kinderen gaan aan de slag met verschillende programma's en leren over digitaal burgerschap, maar ook hoe ze zich on- en offline kunnen uitdrukken. En dat allemaal op een speelse manier.

Geen studenten in de lokalen van campus Kantienberg deze week, maar wel een heleboel jonge kinderen. Tijdens de paasvakantie organiseert de Arteveldehogeschool codeerkampen voor 8- tot 12-jarigen. De kinderen leren er werken met allerlei verschillende computerprogramma's, maar krijgen ook toneellessen. 

Robin Van Geyte, Code United : "Een dag voor de kinderen bestaat eigenlijk uit een les ICT, dus daar leren ze coderen, ze leren met scratch werken, ze kunnen ook kleine robotjes maken bijvoorbeeld. En de andere helft van de dag wordt eigenlijk ingevuld met improvisatie, met leuke spelletjes."

Met de cursus worden kinderen klaargestoomd voor de toekomst. Door enkele partners blijft dit ook volledig gratis. Code United, nog de volledige paasvakantie in Gent.