Koning bezoekt ondernemende studenten van de UGent

Hoog bezoek vanmorgen op Campus Rommelaere van de UGent. Koning Filip kwam er met student-ondernemers babbelen over hun eerste stappen in de bedrijfswereld. De Universiteit moedigt studenten aan om te ondernemen en ondersteunt hen ook op allerlei manieren. En daar wou de koning alles over weten.

Koning Filip komt aan op campus Rommelaere van de UGent. Hij krijgt hier meer uitleg over DO!, wat staat voor Durf Ondernemen. De Universiteit richtte een experisecentrum op voor ondernemerschap waarbij ze studenten helpen om een eigen bedrijf op te starten. Na wat algemene uitleg gaat de koning in gesprek met enkele ex-studenten van de UGent die tijdens hun opleiding begonnen zijn met ondernemen en nu met hun eigen bedrijf succesvol zijn. Zoals met deze elektrische steps.

Nathan De Baets - TAITO: "Wij zijn Taito en wij hebben de veiligste en meest duurzame elektrsiche step op de markt gebracht. Wij zijn daar intussen al vier jaar mee bezig en eigenlijk zijn we sinds maart-april vorig jaar op de markt te verkrijgen. Het is natuurlijk fantastisch dat de koning zoveel interesse toont in jonge ondernemers en wat wij allemaal doen. Het was een zeer interessant gesprek en hij wou natuurlijk weten wat de voordelen zijn die wij hebben ten opzichte van andere steps".

Daarna stopt de koning bij een bedrijf met gezonde hondenvoeding op basis van insecten. Het bezoek wordt afgesloten met een gesprek met student-ondernemers en een stukje muziek.