zaterdag 8 oktober
15°C
0 km

Slachthuis Ryckaert klaar om terug te openen

Het slachthuis in Eeklo is klaar om weer open  te gaan. Dat zegt de zaakvoerder van het bedrijf. Vlaams minister Weyts liet het slachthuis vorige week sluiten na klachten over dierenmishandeling. Het slachthuis heeft naar eigen zeggen zijn werking intussen grondig bijgestuurd. Het bedrijf wil snel weer open, maar de zaakvoerder mag pas volgende donderdag zijn aanpassingen gaan voorleggen aan Dierenwelzijn.   

Sinds vorige week is het stil in het slachthuis Ryckaert in Eeklo, maar de zaakvoerder is intussen niet bij de pakken blijven zitten en ging met de opmerkingen aan de slag. Ondertussen is het slachthuis klaar om opnieuw te openen, zegt Michaël Goethals, zaakvoerder slachthuis.

Aangepast
Op vraag van Dierenwelzijn heeft het slachthuis de manier waarop ze hier met de dieren omspringen aangepast. Het slachthuis wil de aanpassingen nu voorleggen aan het bevoegde kabinet. "Ik hoop alleen op een goede verstandhouding met de mensen van dierenwelzijn. En dan gaan we zien op termijn wat wel en niet kan," vertelt Goethals.

Naar kabinet
Pas op 10 februari is Goethals uitgenodigd op het kabinet, dan zal hij te horen krijgen wanneer het slachthuis weer open mag.