vrijdag 1 maart
9°C
75 km

Sint-Laureins zet pastorie van Waterland-Oudeman in de vitrine

De gemeente Sint-Laureins wil opnieuw proberen om de oude pastorij in Waterland-Oudeman te verkopen. Twee jaar geleden lukte dat niet, er kwam zelfs geen enkele bieding binnen. Nu hoopt de gemeente met een flink verlaagde prijs en aangepaste verkoopsvoorwaarden meer succes te hebben. De belangrijkste wijziging is dat site niet verkaveld mag worden. De gemeente wil zo de eigenheid van de site behouden. Oppositiepartij CD&V gaat niet akkoord met de verkoop.

Twee jaar geleden stond de oude pastorij in Waterland-Oudeman al eens te koop, maar toen kwamen er geen biedingen binnen. Nu wil het gemeentebestuur van Sint-Laureins een nieuwe poging wagen om het gebouw te verkopen.

Franki Van de Moere (Samen Anders), burgemeester Sint-Laureins: "Ten eerste heeft dat gebouw lange tijd geen dienst meer gehad. Door de coronacrisis en later de vluchtelingen uit Oekraine is het dan toch nog in gebruik genomen gedurende ongeveer een jaar. Nu zijn die mensen vertrokken, die hebben een eigen onderkomen gevonden. Wij willen het wel ten gelde maken, omdat we vinden dat we er niks mee zijn".

In dit dossier is het Franki tegen Franky, want burgemeester Van de Moere en gemeenteraadslid Cornelis staan lijnrecht tegenover elkaar. Oppositiepartij CD&V stemde op de gemeenteraad tegen de verkoop.

Franky Cornelis (CD&V), gemeenteraadslid Sint-Laureins: "Omdat het het laatste stukje gemeentelijk patrimonium is in een kleine deelgemeente Waterland-Oudeman, dus voor de leefbaarheid van het vereningingsleven vinden we het heel belangrijk dat zij dit eventueel zouden kunnen gebruiken als locatie."