woensdag 27 september
24°C
122 km

"Sammeke" mag een weekje langer in Zwijnaarde blijven

Superflitspaal 'Sammeke' kampeert nog een weekje extra in de Gestichtstraat in Zwijnaarde, nadat daar op een week tijd 600 snelheidsovertredingen zijn gemeten. De straat verbindt de Zwijnaardsesteenweg met de R4, en nodigt blijkbaar uit om hard te rijden. Voor het eerst in lange tijd spreken de bewoners weer van een leefbare straat, maar dat is van korte duur, vrezen ze.

De Gestichtstraat in Zwijnaarde. Vandaag wordt hier opvallend traag gereden. Bijna iedereen houdt zich aan de opgelegde snelheid van 30 kilometer per uur. Vorige week zijn hier meer dan 600 voertuigen geflitst, en dus besloot de Gentse lokale politie om de flitspaal nog wat langer te laten staan in de Gestichstraat. Het hoge aantal boetes verwondert de bewoners hier niet, en ze vrezen ook voor de korte impact van de flitspaal.

Frank, buurtbewoner: "Ik verschiet er niet van. Ik denk dat dat, ik moet er niet van verschieten. Ik zie dat hier dagelijks. Dan rijden ze voorbij als gekken. Dat is ook met die R4, komen ze van 120 de R4 afgereden. Komen ze hier de straat in gereden".

Als de trend van het hoge aantal boetes zich ook deze week doorzet, zal de politie maatregelen nemen in de straat.