vrijdag 1 maart
9°C
75 km

RUP Zevergem definitief goedgekeurd

Het Ruimtelijk Uitvoeringsplan Zevergem Scheldedorp kan dan toch uitgevoerd worden. De Raad van State heeft het beroep dat tegen de plannen werd aangetekend, afgewezen. Bij het gemeentebestuur van De Pinte reageren ze dan ook opgelucht, want het plan moet het dorpsgezicht van Zevergem bewaren, en de band met de Scheldevallei versterken. Dat het plan Zevergem Scheldedorp behouden blijft, is ook goed nieuws voor de organisatoren van Zeverrock. Want de weide waarop het muziekfestival jaarlijks plaatsvind is nu ook beschermd.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar de gemeente De Pinte kan dan toch verdergaan met het Ruimtelijk Uitvoeringsplan Zevergem Scheldedorp. Dat plan werd opgemaakt om het landelijke karakter van deelgemeente Zevergem te bewaren en te beschermen. Comcreet willen ze het nabijgelegen natuurgebied Scheldevallei meer in de gemeente

Kristof Agache (N-VA), schepen van Ruimtelijke Ordening De Pinte: "Zo`n RUP of Ruimtelijk Uitvoeringsplan is eigenlijk een juridisch kader met duidelijke bouwvoorschriften waarbij we waken over een kwalitatieve ruimtelijke invulling van het centrum van Zevergem.  En het was ook de bedoeling om het landelijke karakter van Zevergem te gaan beschermen, en ook de band tussen het dorp en de Scheldevallei nog te gaan versterken, en onder die impuls hebben we ook besloten om de gronden achter mij te gaan herbestemmen naar open ruimte. Want volgens het gewestplan was de zone achter mij ingekleurd als bouwgrond".

De gronden waar Agache het over heeft liggen pal achter de kerk van Zevergem. Deze gronden zjn vanaf nu beschermd als open ruimte. Hier kan dus nooit meer op gebouwd worden. Een buurtbewoner tekende beroep aan tegen de plannen bij de Raad van State. die heeft het beroep nu afgewezen en daar is het gemeentebestuur van De Pinte erg blij mee.