Raad van State veegt plannen Brielmeersen van tafel

De Raad van State heeft gisteren het PRUP Brielmeersen vernietigd, het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor het provinciaal domein in Deinze. Volgens de Raad heeft de provincie verzuimd om een oplossing uit te dokteren voor de mobiliteitsproblemen die de plannen kunnen veroorzaken.

Het PRUP Brielmeersen dateert al van een kleine twee jaar geleden. In de plannen wordt het park uitgebouwd tot een groen recreatiedomein en wordt er ook een nieuw voetbalstadion gebouwd voor KMSK Deinze.

Al snel na de goedkeuring tekende ondernemer Patrick Piens van de bvba Deinze Koopcenter beroep aan tegen de plannen. Volgens Piens zou het nieuwe voetbalstadion voor mobiliteitsproblemen zorgen. Bij wedstrijden van KMSK zou de uittocht van mogelijks 8000 supporters een verkeersinfarct kunnen veroorzaken.   

De Raad van State geeft Piens nu gelijk en vernietigt het PRUP. De provincie schuift het mobiliteitsprobleem door naar de lokale overheid, zegt de Raad, en dat kan niet, de provincie is de plannende overheid.