donderdag 28 september
19°C
0 km

Provincie moet groepsaankoop zonnepanelen vroegtijdig stopzetten

De provincie Oost-Vlaanderen zet de inschrijvingen voor de groepsaankoop zonnepannelen vroegtijdig stop. Het overdonderende succes kan de provincie niet meer aan.

De inschrijvingen voor de groepsaankoop van zonnepanelen van de Provincie Oost-Vlaanderen liepen zo goed, dat de provincie niet anders kon dan de inschrijvingen vroegtijdig stop te zetten. Normaal kon je tot november intekenen, maar de diensten zijn helemaal overrompeld door het aantal inschrijvingen. Op korte tijd stond het aantal inschrijvingen al op 950, en dus besloot de provincie om het af te sluiten.

Grotere belangstelling
Al enkele jaren kunnen Oost-Vlaamse burgers en ondernemers intekenen voor groepsaankopen van de provincie Oost-Vlaanderen om zonnepanelen te laten installeren. Vorig jaar gingen meer dan 1000 Oost-Vlamingen in op het aanbod. De aankoop eerder dit jaar was een veel groter succes en lag dubbel zo hoog, en dus kwam er een tweede groepsaankoop voor 2022.

Hoge energieprijzen
In totaal waren er 3500 inschrijvingen op beide groepsaankopen voor zonnepanelen voor 2022. En daar zitten de hoge energieprijzen natuurlijk voor iets tussen. De provincie besloot de inschrijvingen af te sluiten, omdat ze vreesde dat de plaatsers het werk niet tijdig zouden kunnen rondkrijgen.