woensdag 28 september
14°C
0 km

Organisatie uit Assenede schenkt ambulance voor premature kindjes aan Oekraïne

In Assenede heeft de firma Ambuland een volledig ingerichte ambulance overhandigd aan een Oekraïense delegatie uit Chernihiv, een stad vlakbij de Russische grens. Het is bovendien niet zomaar een ambulance. Het is er eentje speciaal ingericht voor het verzorgen en vervoeren van premature baby’s.

Vandaag rijdt de ambulance nog rond in Assenede, vanaf maandag wordt ze ingezet in Chernihiv in Oekraïne. Sinds het uitbreken van de oorlog hebben ze nood aan een ambulance speciaal bedoeld voor het vervoeren en verzorgen van premature baby’s.

De vrijwilligersorganisatie Iron Fist Chernihiv klopte aan bij Ambuland uit Boehoute. "Zij vroegen een ambulance", vertelt Adriaan Murre van Ambuland. "Na doorvragen kwamen we erachter dat het voor een materniteitsziekenhuis bedoeld was. Dan kwamen we erachter dat het iets meer nodig had dan een standaard ambulance, om zulke kleine kindjes te kunnen vervoeren." 

Couveuse van 4 jaar oud
De bestelwagen, geschonken door een Amerikaans gaming bedrijf, had de vrijwilligersorganisatie al. Ze moest enkel nog ingericht worden. "De brancard met de couveuse is  4 jaar oud, maar in heel goeie staat", vervolgt Murre. "Hetzelfde geldt voor de beademingsmachine, maar de rest is  nieuw. Het meeste konden we aanschaffen aan de inkoopprijs. Verschillende bedrijven wilden meehelpen om het project binnen het budget klaar te krijgen."

150.000 euro
In totaal was er net geen 150.000 euro nodig om deze ambulance in elkaar te knutselen. De vrijwilligersorganisatie uit Oekraïne is dan ook bijzonder opgetogen.