woensdag 18 mei
26°C
121 km

Nieuwe Bergwijkbrug geopend

In Merelbeke kan je vanaf vandaag over de nieuwe Bergwijkbrug. Da's de verbinding tussen het centrum van Merelbeke en de wijk Flora. De brug over de Ringvaart moet voor vlotter verkeer zorgen en is ook een pak veiliger voor fietsers en voetgangers.

Bijna een jaar nadat de oude brug werd afgebroken, is de nieuwe klaar. Ze is breder dan de vorige waardoor de doorstroming een pak vlotter zal verlopen, maar vooral voor de fietsers en de voetgangers is het een wereld van verschil. 

Filip Thienpont (CD&V) - burgemeester Merelbeke :  "Deze brug is voor Merelbeke heel belangrijk. Het is de verbinding tussen de wijk Flora en de rest van de gemeente, maar het is vooral een brug die gebruikt wordt door veel autoverkeer en meer en meer fietsers. Hier passeren honderden, duizenden fietsers en er was geen veilige aantakking noch op de Guldensporenlaan, noch op de Fraterstraat. Heel belangrijk is ook dat wij werken met de provincie aan de aanleg van een fietssnelweg en daarvoor was veiliger fietsverkeer echt wel een prioriteit, naast deze brug.

Fietssnelweg F40

De brug is een belangrijke schakel in de fietssnelweg F40, de grote fietsring rond Gent, en ook aan de scheepvaart is gedacht. De brug is een pak hoger waardoor moderne schepen met drie containerlagen kunnen passeren. Daarom werden meteen ook de oevers aangepakt zodat de schepen genoeg plaats hebben.