dinsdag 31 januari
8°C
17 km

Na vele klachten: Bouwbedrijf trekt vergunningsaanvraag woonpark Reesinghe in

Bouwbedrijf Dedeyne Construct trekt de vergunningsaanvraag voor een groot woonpark in Maldegem in. De plannen stuitten op groot protest van buurtbewoners. Het bouwbedrijf wil de plannen nu aanpassen.

Het Waregemse bouwbedrijf richt zich in een open brief aan alle inwoners van Maldegem. "Beste inwoner van Maldegem, U hebt vast al vernomen van onze plannen om woonpark Reesinghe te realiseren ter hoogte van de Kapellestraat. Eerder dit jaar dienden we hiervoor een vergunningsaanvraag in. Deze aanvraag  trekken we weer in na de vele bezwaren. We laten het plan varen en maken een nieuw plan op."

104 appartementen en 33 woningen
Het oorspronkelijke plan was om in de omgeving van het Kasteel Reesinghe 104 appartementen en 33 woningen te bouwen. Vrijwilligers van de actiegroep Red Reesinghe trokken van deur tot deur om omwonenden warm te maken om een bezwaarschrift in te dienen tegen de vergunningsaanvraag. In totaal werden 3000 bezwaarschriften ingediend en dat heeft duidelijk geloond.

"Klimaatneutraal woonpark"
"De bezwaren leerden ons dat we het project verkeerd hebben aangepakt, ook al zaten er heel wat voordelen in voor de inwoners van Maldegem", vervolgt het bedrijf in de open brief. "We hebben ook onvoldoende gecommuniceerd en zagen te laat dat het verhaal niet goed zat. Daarom gooien we het roer nu helemaal om. We herbekijken onze plannen en denken aan een woonpark dat volledig klimaatneutraal is en dat veel ruimte geeft aan natuur."

Actiegroep wacht af
Daarover wil de bouwgroep in dialoog gaan met de inwoners van Maldegem. Eind november zouden die meer nieuws mogen verwachten. "Wij wachten af en gaan eerst luisteren natuurlijk wat hun plannen zijn", zegt Daniël Deyne van actiegroep Red Reesinghe. "Daarna zullen we een standpunt innemen en indien nodig gaan we juridische stappen ondernemen waarbij we een beroep willen doen op de Maldegemse bevolking om ons in die zaak volop te ondersteunen."