dinsdag 28 november
3°C
15 km

Na drugsvangst in Oostakker: politie rolt drugsbende op

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft gisteren een bende opgerold die verdacht wordt van drugsproductie en -handel. Er zijn in totaal tien huiszoekingen uitgevoerd. Gisteren vond er nog één plaats boven een Chinees restaurant in Oostakker.

Gisteren werden 790 cannabisplantjes aangetroffen in een pand boven een Chinees restaurant. De aanleiding voor het onderzoek was de ontdekking van twee grote cannabisplantages in Edingen en Aalst. Dat spoor bracht de speurders bij 9 mannen en 3 vrouwen van Aziatische afkomst. De bende zocht naar verschillende locaties om een plantage op te zetten. 

10 personen aangehouden

Naast cannabisplantages zijn ook nog een grote voorraad XTC-pillen en enkele vuurwapens aangetroffen. Er zijn ook 3 voertuigen en een grote som geld in beslag genomen. 12 verdachten zijn opgepakt, 10 daarvan worden aangehouden. In juli 2020 werd in Jumet  ook een plantage van 3500 planten ontdekt door de Federale Gerechtelijke Politie van Charleroi. Ook die kan gelinkt worden aan dezelfde organisatie.