dinsdag 21 september
18°C
38 km

Midsummer Jam in Ronse

In Ronse konden streetartkunstenaars dit weekend hun hart ophalen tijdens de Midsummer Jam. Een tweedaagse bijeenkomst waarbij 3 muren werden opgefleurd met kunstwerken van binnen-en buitenlandse artiesten. Het evenement kadert in het grotere project 'Vibe Ronse', waarbij de stad een openlucht streetart- en graffitibeleving wil aanbieden.

De stad Ronse wil meer streetart en graffiti in het straatbeeld zien verschijnen. Daarom is er samen met Cultuurcentrum De Ververij het project 'VibeRonse' opgestart. Artiesten uit heel België, maar ook uit andere landen komen Ronse mee opfleuren.  Binnen de 3 jaar wil Ronse een route door de stad ontwikkelen waarbij je allerlei streetart tegenkomt. Dat is nu nog in volle opbouw, maar toch lokken de kunstwerken al heel wat kijklustigen.   

Koen Van Cauwenberghe - Whitelabelarts : "Mensen komen uit Antwerpen, komen van overal om dat te fotograferen en het is tof om op die manier mensen naar onze stad te brengen. We proberen ook te staan voor kwaliteit. We proberen een aanbieding van kunstenaars te hebben die niet elke stad heeft. We willen ook de verscheidenheid hebben tussen nationaal en internationaal. Hier op de jam ook Belgische artiesten, de combinatie van Vlamingen en Walen, die samenwerken. Dat is iets heel mooi voor onze stad."