vrijdag 2 december
3°C
0 km

Meldet wil strengere aanpak na nieuwe verkrachtingszaak in Gent

De politie van Gent onderzoekt opnieuw een mogelijke verkrachting van een jong meisje, dit keer in een Gents café. Het zou gaan om feiten die dateren van de nacht van vrijdag op zaterdag. De politie en het Zorgcentrum voor seksueel geweld zijn tussengekomen.

Het meisje werd zaterdagmorgen aangetroffen op de trappen van een warenhuis in de Overpoortstraat. Ze verklaarde verkracht te zijn in de toiletten van een cafe, waarop het meisje werd overgebracht naar het Zorgcentrum voor seksueel geweld. Verschillende café-uitbaters ondertekenen intussen een open brief van de vereniging Meldet. Ze merken op dat het grensoverschrijdend gedrag sinds de heropening van de café's op 1 oktober is toegenomen. En dat moet stoppen. Iedereen moet zich veilig kunnen amuseren in Gent, zeggen ze. Meldet wil die brief vanavond afgeven na een optocht richting stadhuis.

Filip Watteeuw (Groen), waarnemend burgemeester Gent: "Elke zaak is er een teveel, wij gaan alles doen wat we kunnen om dit tegen te gaan, iedereen moet zich hier tenvolle kunnen amuseren op veilige basis".