Maarkedal krijgt groen licht voor voetbalveld

Na enkele jaren van verzet van buurtbewoners en Natuur en Bos, krijgt de gemeente Maarkedal eindelijk groen licht om de voetbalinfrastructuur aan de Kortekeer te vernieuwen. Er komt een kunstgrasveld en ook de kantine krijgt een grondige renovatie. Op die manier wil Maarkedal de voetballende jeugd in eigen gemeente houden. De eerste werken starten in mei.

De toekomst voor de spelers en supporters van KSV Maarkedal aan de Kortekeer is verzekerd. Al enkele jaren probeert de gemeente de infrastructuur hier te vernieuwen. De eerste plannen waren ambitieus met onder meer padelterreinen en een Finse piste. Maar dat stuitte op protest van de buurtbewoners en het Agentschap Natuur en Bos. Zij vreesden voor grondverzakkingen en waren ook bezorgd over de fauna en flora in de buurt. De gemeente hertekende de plannen meermaals, en nu is er eindelijk een oplossing gevonden waar iedereen zich in kan vinden.

Joris Nachtergaele (N-VA) - burgemeester Maarkedal: "Hier komt een kunstgrasveld, waar het huidige A-veld ligt. We gaan ook de kantine aanpakken en ook de parking wordt volledig heraangelegd. Dus de hele site zal er binnenkort helemaal anders uitzien. Dit is recreatiegebied, dat betekent dat hier kan gesport worden, het is ook het enige recreatiegebied bij ons in de gemeente. Maar het ligt vlak naast een habitatgebied. Vandaar de bezorgdheid van Natuur en Bos op vlak van waterhuishouding en lichtvervuiling. Op die twee punten hebben we een compromis gevonden en ben ik blij dat we het gevonden hebben".

Dat KSV Maarkedal hier kan blijven voetballen is een hele geruststelling voor de toekomst van de club.

Francis De Bock - voorzitter KSV Maarkedal: "Wel, heel belangrijk voor het uitbouwen van de ploeg. We zijn onlangs begonnen met de jeugd, vandaar dat het voor ons heel erg belangrijk was dat het terrein eindelijk in orde kwam zodanig dat we onze jeugd ook konden uitbouwen. We zitten uiteraard met ambitie he, we staan mooi op kop. We zijn mee in het klassement en de ambitie is toch wel om over te gaan. Is het dit jaar niet, dan zeker volgend jaar. Dus de ambitie is er en uiteraard het uitbouwen van de club hoort bij de ambitie".