vrijdag 1 maart
9°C
78 km

Evenement in de regio: opening skatepark Maarkedal

Elke maandag zetten we in de zomer een evenement in de kijker en vandaag is dat het nieuwe pop-up skatepark in Maarkedal. Dat is dit weekend geopend aan basisschool Omer Wattez. Het skatepark komt er op vraag van de jongeren zelf, want in Maarkedal was er tot nu toe geen plek om te skaten, BMX'en of op je step te rijden. Het skatepark blijft nu een maand staan, daarna volgt een evaluatie.

Het is zaterdagochtend 10u en het is al goed druk op het pop-up skatepark aan basisschool Omer Wattez in deelgemeente Schorisse. De jongeren hebben nu eindelijk een plek waar ze kunnen skaten, steppen of BMX'en. De gemeente heeft geen ruimte om een echt skatepark neer te poten. Daarvoor is er recreatiegebied nodig, maar dat is er op dit moment niet. Daarom kiest de gemeente nu voor een tijdelijk skatepark. Tot en met 15 augustus is iedereen hier welkom.

Filip Meirhaeghe (Open Vld) - schepen van Sport Maarkedal: "Ja, het park wordt 's avonds dichtgedaan zodat er niet te veel storing is voor de buren. Er hangt een bordje aan de buitenkant met regels, maar ik denk dat het allemaal logisch is he. Beetje op de veiligheid letten, geen versterkte muziek spelen, niet met gemotoriseerde voertuigen hierop komen. Dat is allemaal logisch, maar de regels moeten er wel zijn. Het is de bedoeling dat we daar op toezien zodat we geen klachten krijgen vanuit de buurt, want anders kunnen we het volgend jaar niet meer doen. De bedoeling is dat we samenwerken met iedereen en dat het lukt om het nog verder te doen.