zaterdag 15 juni
18°C
10 km

Laatste rechte lijn naar de World Choir Games 2021

Vanaf volgend weekend starten de World Choir Games 2021 in Gent en Antwerpen. De Gentse vzw Arte Musicale heeft twee deelnemende koren: Furiosa en Furiant. Ze waren zaterdag nog volop aan het repeteren.

Er klonken zaterdag enkele hemelse stemmen uit de zaal van het Sint-Lievenscollege in Gent. Dirigent Steve De Veirman liet er zijn dameskoor Furiosa warm lopen voor de komende World Choir Games. Die worden onderandere in Gent gezongen. Aan die Olympische spelen voor zangkoren nemen ook enkele Vlaamse koren deel. De Gentse vzw Arte Musicale is ook geselecteerd. 

Ervaren gids 

Arte Musicale is een overkoepeling van verschillende koren. Er zijn meer dan 150 jongeren en volwassenen actief. Ze krijgen de deskundige begeleiding van dirigent Steve De Veirman. Hij had ooit het Arenberg Kamerorkest uit Leuven en de Gentse Schola Cantorum onder zijn hoede. Bij Arte Musicale dirigeert hij alle koren en sinds 2003 is De Veirman ook voorzitter en artistiek leider van de vzw. Zijn koren zongen al verschillende prijzen bij elkaar en hopen ook tijdens de World Choir Games te schitteren.