zaterdag 2 december
1°C
0 km

Kruisem maakt haar inwoners de balans op van drie jaar fusiegemeente

De fusiegemeente Kruisem bestaat . De bestuursploeg van burgemeester Joop Verzele vindt het dan ook hoog tijd om een balans op te maken van de voorbije 3 jaar. Vanaf vanavond starten ze daarom met een reeks gespreksavonden, waarbij ook de burgers hun mening kunnen geven over de fusiegemeente. 

Het is intussen 3 jaar geleden dat de gemeenten Zingem en Kruishoutem fusioneerden tot de nieuwe gemeente Kruisem. De bestuursploeg van burgemeester Joop Verzele staat daarmee halfweg hun eerste legislatuur, waar ze zelf met grote tevredenheid op terugkijken.

Joop Verzele (CD&V), burgemeester Kruisem:  "Wij zijn heel tevreden met deze fusie. Dat is ook gebleken uit onze laatste haalbaarheidsstudie dat de nieuwe gemeente heel goed boert, zowel financieel als realisaties. Dus op dat gebied zijn we zeker tevreden. Uiteraard zijn er bij veranderingen moeilijkheden bij. Het zou niet eerlijk zijn om te zeggen dat alles vlekkeloos verloopt. Er zijn heel veel zaken goed verlopen, maar het is natuurlijk altijd moeilijk bij vernieuwing om de juiste weg te vinden. Het feit dat we 3 gemeentehuizen hebben, dat de mensen soms moeten zoeken, waar moeten we naartoe, dat dat soms wel mensen wat problemen mee hadden".

Benieuwd naar de mening van de inwoner
De bestuursploeg is zelf dus best tevreden met de realisaties van de nieuwe fusiegemeente maar vraagt zich af of ook de inwoners daar zo positief op reageren. Daarom zijn er vanaf vanavond drie hoorzittingen georganiseerd. Daar kan iedereen die dat wenst zijn mening ventileren. En die meningen zullen gebruikt worden, nu of in de volgende legislatuur.