zaterdag 15 juni
18°C
11 km

Kim Van de Steene blikt blij terug op de Koppenbergcross

Een sterke prestatie gisteren van veldrijdster Kim Van de Steene in de Koppenbergcross. Vijf jaar na haar overwinning op de Bult van Melden, reed de veldrijdster uit Zomergem zich nog eens in de kijker. Ze viel net naast het podium, maar was als vierde wel de beste Belgische. Uitgerekend in de Koppenbergcross, de wedstrijd die haar overleden boezemvriendin Jolien Verschueren twee keer won. Het was dan ook een emotionele dag voor Van de Steene. Wij zochten haar vandaag op.

Het is nog nagenieten voor Kim Van de Steene. Gisteren kon de 37-jarige veldrijdster uit Zomergem nog eens schitteren in haar geliefde Koppenbergcross, de wedstrijd die ze vijf jaar geleden won. Van de Steene werd als beste Belgische knap vierde. Een mooi eerbetoon aan haar boezemvriendin Jolien Verschueren, die Koppenbergcross twee keer won en twee jaar geleden op 31-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hersentumor.

Kim Van de Steene, Never Give Up-team: "Toen ik even derde reed in de wedstrijd, ben ik zelfs even beginnen te wenen en kreeg ik kippenvel. Ik dacht: hoe mooi zou dat zijn? Nu net zo goed voor Jolien. Ik hoopte dat mijn beste prestatie gisteren zou geweest zijn. Ik denk dat dat ook zo was. Tot nu toe toch alleszins".

Voor het Never Give Up-team van Kim Van de Steene is de Koppenbergcross de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De ploeg werd in 2020 nog opgericht door Jolien Verschueren. Samen met Jolisa, de jongere zus van Jolien, en Nele De Vos, wil Kim ervoor zorgen dat Jolien niet vergeten wordt. Haar knappe prestatie in de Koppenbergcross maakte veel los bij de familie van Jolien.

Kim Van de Steene, Never Give Up-team: "Na de wedstrijd was het wel emotioneel. Het duurde even vooraleer ik beneden was met de kindjes. Je voelde wel dat het wat losmaakte bij hen en dat ze blij waren. Tegelijk heel dubbel natuurlijk. We zouden allemaal liever Jolien zien rijden naar de eerste plaats. Het was mooi en emotioneel tegelijk".