vrijdag 14 juni
19°C
55 km

Jonge Rode Duivels U16 spelen morgen in Gent

De U16 van de Rode Duivels heeft vandaag getraind op de velden van Racing Gent. Want morgen spelen de jonge Rode Duivels in diezelfde Chillax Arena tegen Turkije. In de Belgische selectie vinden we ook 3 jonge Buffalo's. Voor hen is het dus extra leuk dat ze naast het oefencomplex van de eerste ploeg van KAA Gent mogen trainen en straks ook een wedstijd spelen.

Het valt niet echt op tijdens de training maar toch lopen er hier tussen de Rode Duivels U16 3 spelers bij die iets zenuwachtiger zijn dan anders. Het zijn spelers van KAA Gent die geselecteerd zijn voor de jonge duivels. Vandaag trainen ze hier in Oostakker, en morgen spelen zij een wedstrijd tegen Turkije in het stadion dat aansluit aan het oefencomplex van de eerste ploeg van KAA Gent. Dat maakt dit avontuur heel bijzonder.

Mokio Jorthy - Rode Duivel U16/ KAA Gent : "Het voelt zeer goed, een mooi gevoel en dat is het. Wat betekent morgen, die wedstrijd voor jou? Een grote wedstrijd internationaal tegen Turkije , dat is een goede uitdaging".

De U16 Duivels nemen momenteel deel aan een vriendschappelijk tornooi waarin Portugal, Denemarken en Turkije zitten. Elk land organiseert om beurt een tornooi.

Nicolas De Lemonis – teamverantwoordelijke Rode Duivels U16: "Dit jaar is aan ons we nodigen ze uit. Het is een interessant tornooi want het zijn 3 verschillende voetbalstijlen. 3 sterke landen.

Of Hein Vanhaezebrouck morgen  langs de zijlijn zal staan is nog niet geweten.  De KAA Gent Rode Duivels kunnen wel rekenen op de steun van de thuisaanhang. 

Capilla Pablo - Rode Duivel U16/ KAA Gent : "Ja, er zal veel familie komen kijken. Mijn familie komt kijken en mensen die ik ken. Dat is bijzonder leuk".