Iedereen "voetgalgod" in de Ghelamco Arena

Het speelveld van de Ghelamco Arena is tijdens het seizoen voorbehouden voor de spelers van KAA Gent. Alleen zij, de staff en de greenkeepers mogen het veld betreden. Nu is dat even anders. De Buffalo's speelden deze week hun laatste thuismatch, tijd voor de andere "voetbalgoden". Goosebumps organiseert deze week op het veld een minivoetbalevent. Ruim 4000 mensen spelen er deze week een partijtje minvoetbal. 

Het is en blijft een bijzonder zicht. Amateurvoetballers die actief zijn op het gras van de Ghelamco Arena. Deze week kan het, dankzij het project "Voetbalgoden".  Op het veld liggen 5 minivoetbalveldjes. Wie wil kan zo'n veldje huren voor een uur. Daarop mag je dan met 10 spelers aanwezig zijn voor een wedstrijdje 5 tegen 5. Na de match is er nog een drankje om na te kaarten. De formule slaat aan. Ondanks de prijs, 155 euro voor een uurtje voetbal, zijn er tussen 20 en 28 mei al 4000 voetballers aanwezig. 

Totale beleving 

De deelnemers schitteren echt als de "echte" Bufallo's want de beleving is compleet. De lichten van het stadion branden, er klinkt muziek uit de boxen en de aanwezigen mogen ook plaatsnemen in de dug-out. Zij die hopen om na de match te baden in de jacuzzi van de A-spelers zijn er aan voor de moeite. Dat gedeelte van het stadion is dicht. Maar je loopt als gelegenheidsbuffalo wel door de spelerstunnel. Een onvergetelijke beleving voor jong en oud blijkbaar.