zaterdag 15 juni
18°C
6 km

Gilles Pauwels in Flanders Expo verkozen tot Viskok van het Jaar

Nog tot woensdag is Flanders Expo in Gent helemaal in de ban van allerlei culinaire hoogstandjes tijdens de vierdaagse horecabeurs. Het is intussen de 34ste editie en ook dit jaar mikt de organsiatie op meer dan 40.000 bezoekers. Vandaag zijn de ogen vooral gericht op de wedstrijd voor Viskok van het Jaar. De vijf finalisten strijden in de kookarena met de Vis van het Jaar, de schartong.

Wie een horecazaak uitbaat is er vast wel eens geweest. De Horeca Expo in Gent lokt dit jaar opnieuw heel wat mensen uit de sector. Ze delen er hun vakkennis en stellen hun nieuwste producten voor. Er staan ruim 600 exposanten; van koffie en taart tot de nieuwste keukenapparatuur. Het is voor de horeca-ondernemer een echte speeltuin. Nieuw dit jaar is de aandacht naar de hotelsector want ook die krijgen meer belangstelling. 

De prijs van Viskok van het Jaar gaat dit jaar naar Gilles Pauwels van Visateljee in Pittem, West-Vlaanderen. Naast een mooie titel mag de winnaar ook een trofee mee naar huis nemen samen met een geldprijs en een diner voor twee personen.