maandag 8 maart
8°C
20 km

Gemeenteraad Ronse: "Loket in station moet openblijven"

De voltallige gemeenteraad in Ronse vindt dat het loket in het station moet openblijven. De verschillende fractieleiders hebben een motie opgesteld, waarin ze de NMBS oproepen om de sluiting van het loket te herzien.

Vervoersmaatschappij NMBS maakte begin februari bekend dat het 44 stationsloketten zal sluiten. Eén daarvan is dat van Ronse. “Toen ik hoorde dat de NMBS van het station van Ronse een spookstation wilde maken, nam ik meteen contact op met alle partijen in de gemeenteraad van Ronse”, laat N-VA-fractieleider David Vandekerkhove weten. “Ik reikte hen de hand om samen een motie te schrijven waarin we oproepen om de sluiting van het loket te herzien.”

Veiligheid garanderen

Alle fractieleiders gingen in op het voorstel. De motie zal worden opgestuurd naar de NMBS. “Enerzijds vragen we uiteraard om de beslissing om de loketten te sluiten, te herzien." zegt Vandekerkhove. "Verder vragen we ook om de veiligheid in en rond het station te garanderen. Ook de fysieke ondersteuning aan hulpbehoevende reizigers en reizigers met een beperking willen we onder de aandacht brengen”, verduidelijkt Vandekerkhove.