donderdag 8 december
3°C
167 km

Geluidsschermen aan verkeerswisselaar E40 in Aalter

Er komen geluidsschermen aan het op-en afrittencomplex van de E40 in Aalter. Vanaf vandaag wordt de signalisatie voor die werf in orde gebracht. De werken zullen duren tot eind maart 2022.

Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst in totaal 5,5 km geluidsschermen. Die zijn op sommige plaatsen tot 6,5 meter hoog. Ze moeten de woonwijken Loveld en Beukenpark en de bewoners van de Sportlaan, Papenwal en Lindestraat beschermen tegen het geluid. Volgens metingen zouden de schermen het geluid met bijna 8 decibel verminderen. De schermen komen in de richting van Oostende vanaf de brug aan de Lotenhullestraat tot aan de brug in de Lindestraat, op de fly-over van de afrit en op een eerste deel op de N44. Richting Brussel zullen schermen geplaatst worden vanaf de brug boven de Lostraat tot aan kilometerpaal 62.7

6 maanden hinder op  E40

Bij de voorbereidende werken loopt het verkeer soms tijdelijk over één rijstrook, maar tijdens de werken zelf zullen er 2 rijstroken ter beschikking zijn in de richting waarin gewerkt wordt. Eind oktober zal de oprit van de Knokkebaan (N44) naar de E40 richting Oostende, enkele dagen dicht gaan. Vanaf begin 2022 wisselt de werf van kant en worden de schermen richting Brussel geplaatst. 
 

Veilige werken

Het Agentschap Wegen en Verkeer neemt de ervaringen van de werken aan de E17 mee om het in Aalter extra veilig te maken. Zo komt er vanop lange afstand een tijdelijke snelheidsafbouw tot 50km/h. Er zal een tijdelijke trajectcontrole zijn en er komen extra tekstkarren en portieken.