maandag 2 oktober
25°C
10 km

Frituur in Merelbeke krijgt titel van 'Erkend Friturist'

Joeri Cornelis van frituur De Zoutkorrel in Merelbeke mag vanaf nu pronken met de titel van Erkend Friturist. Horeca Vlaanderen en Navefri, de beroepsvereniging voor frituuruitbaters, riepen de titel in het leven, om de zoektocht naar een ambachtelijke, kwaliteitsvolle en hygiënische frituur makkelijker te maken.

Een ambachtelijke frituur die zijn gerechten bereidt met grote aandacht voor de producten, vanaf nu zijn ze veel makkelijker te vinden. Horeca Vlaanderen en Navefri riepen, samen met de steun van Vlaio, de erkenning van het vakmanschap van de friturist in het leven.

"Erkenning doet deugd"
292 frituren in Vlaanderen kregen deze week de titel van Erkend Friturist, die het goudgele erfgoed op een bijzondere manier in ere houdt. Ook Joeri Cornelis van De Zoutkorrel in Merelbeke mag vanaf nu pronken met de titel. "Ik ben nu een goeie 20 jaar bezig, dus het doet altijd wel deugd als je zo'n erkenning kunt krijgen", zegt Cornelis. 

De Erkende Friturist is een echte vakman die kwaliteit, hygiëne en beroepsfierheid op de eerste plaats zet, en zo een ambassadeur is voor het friet-vakmanschap. Om de erkenning te verzilveren, moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen, van de hoeveelheid sauzen tot de bakwijze van de frieten.