dinsdag 27 september
12°C
5 km

Frisse boeken bij Willemsfonds Zelzate

 In Zelzate weten ze hoe ze hun afgedankte spullen het beste kunnen recupereren. Want Andy Standaert, voorzitter van het Willemsfonds in Zelzate, vormde een oude koelkast om tot mini-bibliotheek. Andy vond de koelkast bij een sluikstort in z`n straat en aarzelde geen seconde om het defecte toestel meteen een tweede leven te geven als ruilboekenkast.

In de wijk De Katte staat er sinds kort een oude koelkast die dienst doet als boekenkast. Iedereen kan hier gratis een boek komen uitlenen. Maar je mag natuurlijk ook altijd nieuwe boeken in het kastje droppen. De koelkast moet op die manier een soort mini-bibliotheek worden, want daar hadden ze hier wel nood aan in De Katte. De huidige bibliotheek is moeilijk te bereiken door enerzijds de brug en anderzijds de werken die aan de gang zijn. Het kastje komt dus perfect op z'n tijd. Een koelkast die een tweede leven als boekenkast krijgt, het is redelijk ongezien, maar Andy sluit niet uit dat er binnenkort ook een tweede exemplaar in Zelzate kan verschijnen.

Andy Standaert, voorzitter Willemsfonds Zelzate: "we hebben ondertussen een tweede koelkast ook uit een zwerfvuil gehaald en we zijn van plan om daaruit ook een tweede boekenkast in elkaar te knutselen, afhankelijk van het succes van deze koelkast natuurlijk"