maandag 15 april
11°C
2 km

Extra controles op Verkeersveilige Dag

U bent vandaag misschien ook tegengehouden door de politie, want een hele dag is er in Oost-Vlaanderen op meer dan 120 locaties gecontroleerd op onder meer rijden onder invloed en overdreven snelheid. Dat doet de politie naar aanleiding van Verkeersveilige dag. Een dag waarop de gouverneur, de lokale en federale politie stilstaan bij de zware kettingbotsing van 1996 in Nazareth. Wij gingen mee op controle met de politie van Deinze, Zulte, Lievegem.

Bestuurders worden langs de Volhardingslaan in Deinze aan de kant gezet en gecontroleerd. In heel Oost-Vlaanderen zijn er vandaag extra controles, want het is Verkeersveilige dag. De gouverneur, de lokale en federale politie willen bestuurders nog maar eens bewust maken van de gevaren op de weg.

Jeroen Pandelaere - hoofdinspecteur politiezone Deinze-Zulte-Lievegem: "Wij moeten toch wel vaststellen dat er veel ongevallen te wijten zijn aan de vier grote killers. Hoofdzakelijk alcohol, snelheid, gordelgebruik en gsm-gebruik".

Vanmorgen werd er ook al gecontroleerd in Lievegem, daar waren de resultaten op vlak van alcoholgebruik bijzonder goed, de snelheidscontroles vielen dan weer wat tegen.

Jeroen Pandelaere - hoofdinspecteur politiezone Deinze-Zulte-Lievegem: "We hebben daar vanmorgen een 70-tal bestuurders onderworpen aan een ademtest en die waren gelukkig allemaal negatief. We hebben ook al een snelheidscontrole gedaan in Deinze en daar hadden we 15 procent overtreders".