donderdag 28 september
19°C
0 km

Een gratis strandstoel in ruil voor een proper strand: Gentse vzw wil afvalprobleem aan Houtdok aanpakken

Aan het Houtdok in Gent kan je deze zomer gratis een strandstoel gebruiken als je de zone rondom je proper houdt. Het is een actie van DOKano om het afvalprobleem aan het populaire strand aan te pakken.

Een gratis strandstoel in ruil voor een proper strand. Daar komt de actie van DOKano op neer. Mits een waarborg van 5 euro, kan je bij de vzw een gratis strandstoel en grijper gebruiken, als je het strand of de kade binnen 5 meter van je stoel proper houdt.

"Met DOKano willen wij op een plezante manier de mensen bewust maken van het (drijf)afvalprobleem", vertelt Maarten Demeester van DOKano. "Met de gratis strandstoelen hopen we mensen mee te krijgen in ons enthousiasme om het Gentse water terug proper te krijgen."

40 ton drijfafval in Gentse wateren
DOKano kon de strandstoelen aankopen met subsidies van Mooimakers en de steun van stad Gent en IVAGO. Bij de vzw kan je tijdens het weekend ook gratis een kano gebruiken om drijfvuil uit het water te halen. Jaarlijks wordt zo'n 40 ton drijfafval uit de Gentse binnenwateren gehaald.