zondag 20 juni
22°C
2 km

Eeklo wil N9 aanpakken na 3de dodehoekongeval in minder dan een jaar

Het dodehoekongeval in Eeklo gisteren was al het derde ongeval in minder dan een jaar tijd waarbij een fietser onder een vrachtwagen terechtkwam. De drie ongevallen gebeurden allemaal op de N9 in het stadscentrum. In afwachting van de ring rond Eeklo, bekijkt het stadsbestuur waar er nu al kleine ingrepen kunnen gebeuren. 

De drie dodehoekongevallen gebeurden allemaal op de N9 in het stadscentrum. Het zware verkeer moet door het centrum rijden en dat zorgt dikwijls voor gevaarlijke situaties. Een ring rond Eeklo zou een goede oplossing zijn. Maar dat dossier sleept al meer dan 45 jaar aan. Al lijkt er na al die jaren nu toch schot in de zaak te komen. 

"De ring komt er"
"Die ring komt er, laat ons duidelijk zijn" zegt schepen van Mobiliteit Christophe De Waele (Open Vld). " Veel Eeklonaars geloven er niet meer in, omdat het al zo lang duurt. Maar we gaan er echt voor, in juni wordt de laatste fase van de projectnota goedgekeurd waardoor het tracé bepaald wordt, de inrichting, de technische fiche en de architectuur."

Centen van Vlaamse overheid
De ring is een oplossing op lange termijn, maar ook op korte termijn wil het stadsbestuur wat veranderen. "We hebben de middenberm aangepakt en ik denk dat die nu de goede kant opgaat. We zijn ook kleine ingrepen aan het plannen en incalculeren, maar we mogen niet vergeten dat de stad heel veel wensen heeft, maar dat het een weg blijft onder toezicht van de Vlaamse overheid en dat het de goedkeuring en de centen zijn van de Vlaamse overheid."