donderdag 28 september
19°C
0 km

Duurzame Gentse waterzooi voor de Week voor Goed Eten

Misschien heeft u hem vandaag ook wel geproefd in een van de sociale restaurants in Gent, de duurzame waterzooi.

Een vegetarisch gerecht gemaakt met lokaal geteelde groenten.Het stond vandaag voor de eerste keer op het menu in het kader van de Week Voor Goed Eten, die wil vooral lokale en gezonde voeding centraal staan. Ook het stadspersoneel en de vrijwilligers in het vaccinatiecentrum krijgen deze week duurzame waterzooi op hun bord. Later zullen ook de leerlingen van alle Gentse stadsscholen voor dit gerecht kunnen kiezen.

Chef-kok Elias Vermeulen hakt nog snel een bussel peterselie fijn om z`n duurzame waterzooi mee af te werken.

Want het middaguur nadert en de klanten in sociaal restaurant Ikook in Nieuw Gent staan al aan te schuiven. Naast de klassieke gerechten kunnen ze vandaag ook kiezen voor een op en top Gentse schotel, maar voor de gelegenheid net dat tikkeltje anders bereid.

Alle sociale restaurants in Gent serveren vandaag de duurzame waterzooi.

De klanten kunnen hem ter plaatse opeten, maar het gerecht kan ook in een duurzame verpakking meegenomen worden als takeaway. Het moet de smaakmaker worden van de Week Voor Goed Eten, waarin lokaal geteelde groenten en gezonde voeding in de kijker worden gezet. Een initiatief van Rikolto, het vroegere Vredeseilanden, dat de Week voor Goed Eten voor de eerste keer organiseert.

En ook enkele Gentse schepenen kregen de duurzame waterzooi vandaag netjes aan huis geleverd. Gent steunt het initiatief van Rikolto want het zet zelf al jaren in op een duurzame voedselstrategie met onder meer donderdag veggiedag, en het project foodsavers om voedselverspilling tegen te gaan.