Dokterswoning wordt opvanghuis voor vluchtelingen

In Assenede wordt een oude dokterswoning in de Trieststraat omgevormd tot Lokaal Opvanginitiatief voor vluchtelingen. Het OCMW kocht het pand aan en dat zal nu gerenoveerd worden in samenwerking met Veneco en Het Pandschap.

Assenede telt op dit moment 23 vluchtelingen. Die worden opgevangen op verschillende locaties in de gemeente. Het is de bedoeling dat zij in de toekomst terecht kunnen in een Lokaal Opvanginitiatief (LOI) in de Trieststraat.

Ook kwetsbare gezinnen
Het OCMW Assenede heeft de oude dokterswoning aangekocht, met steun van Fedasil. Dat huis wordt nu gerenoveerd om vluchtelingen op te vangen. Als er in de toekomst minder vluchtelingen zijn, zal het huis ook ter beschikking gesteld worden van andere kwetsbare groepen.

Samenwerking met Het Pandschap
Het OCMW heeft zelf niet het geld om het gebouw te renoveren en werkt daarom samen met Het Pandschap. Dat is een organisatie die het betaalbaar huuraanbod wil uitbreiden door probleempanden te renoveren. Het is het eerste publiek-private project in Vlaanderen waarbij een pand, eigendom van een lokaal bestuur, wordt gerenoveerd en onderhouden met private middelen voor sociaal en betaalbare verhuur.