zaterdag 13 augustus
32°C
6 km

Dierenasiel Gent investeert in geluidspanelen

Het dierenasiel in Gent plaatst momenteel geluidspanelen in de verschillende hokken. Die moeten het geluid van blaffende honden een stuk verminderen. Tegen dat geblaf kwamen recent wat klachten binnen. 

Na enkele klachten van geluidsoverlast werden metingen gedaan in de buurt van het dierenasiel. En die bevestigden de klachten van de buurtbewoners. Het aantal toegelaten decibels wordt regelmatig overschreden. De stad gaf het asiel een maand de tijd om iets aan dat geluid te doen, zoniet zouden er sancties volgen. Het asielcentrum heeft begrip voor de klachten van de buren en wil zelf een goede buur zijn, maar een geluidsisolatie plaatsen doe je niet in een handomdraai. De panelen zijn intussen geleverd en worden momenteel geplaatst, een bijkomende investering van 37.000 euro. Samen met de oorspronkelijke maatregelen zal het asiel intussen al ruim 106.000 euro geïnvesteerd hebben in het absorberen van geluid. 

Kristien De Waele, Dierenasiel Gent: "We waren zeker blij met de locatie. Natuurlijk, met de verhuis vanuit het Citadelpark zijn de bomen, een natuurlijjke buffer weggevallen. We vreesden er al voor dat als we dat niet zouden hebben hier, dat het ontoereikend zou zijn. We hoopten op een geluidscherm tussen ons en de buurt, maar die is er nog niet gekomen. We vreesden het wel, maar we hebben vertrouwd op de studies die zijn gebeurd voor we hierin trokken om dan met een gerust hart naar hier te verhuizen".

De stad Gent was van bij de start van de bouw van het dierenasiel een trouwe partner. De directie hoopt nu dat ze even kunnen aankloppen bij het stadsbestuur voor een tegemoetkoming. Want de schrik zit er goed in dat deze nieuwe maatregelen nog niet zullen volstaan en dat er nog klachten zullen komen. Die zullen zij op een bepaald moment niet meer kunnen opvangen.